• darkblurbg
  La Colmena Famosa
 • darkblurbg
  La Colmena Famosa
 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg

Keramiekworkshops

Als er geen beperkende covid-19 maatregelen meer van kracht zijn, is het mogelijk om vanaf september 2021 workshops te volgen.

Het atelier biedt ruimte om met maximaal 6 personen een workshop te volgen. Minimaal dienen er 3 personen aan een workshop deel te nemen.

De workshops kunnen op maat worden aangepast en kunnen in tijdsduur variëren van 1-daagse workshop tot een 5 daagse workshop. Hierna zijn een paar voorbeelden uitgewerkt met inhoud en prijsindicatie van een workshop.

1-daagse workshop

Een workshop van een dag is vooral geschikt om een keer kennis te maken met keramiek. Ook zeer geschikt als leuke activiteit bij een vrienden/vriendinnen uitje. De workshop begint met een uitleg over de werkwijze, materiaal en opbouwtechnieken. Er is geen draaischijf aanwezig en alle werkstukken worden handgevormd gemaakt. Tenzij er specifiek om een opdracht wordt gevraagd, hebben de deelnemers de vrije keuze in het te maken object. Uiteraard moeten we wel rekening houden met de mogelijkheden van het materiaal en de beschikbare tijdsduur. De workshop duurt ca. 6 uur. We starten om 10.00 uur en gaan door tot ca. 17.00 uur met een uur lunchpauze en 2-maal koffie/thee pauze. Op het einde van de dag heeft iedereen tenminste 1 werkstuk gemaakt. Na het drogen (1-2 weken) worden de werkstukken biscuit gestookt en kunnen daarna opgehaald worden. 

Wat is inbegrepen:

 • gebruik van klei en materialen
 • het biscuitstoken van de werkstukken
 • koffie/thee/drankje tijdens de pauzes
 • een uitgebreide lunch

Kosten per persoon:

3 deelnemers: € 90,00
4 deelnemers: € 82,50
5 deelnemers: € 75,00
6 deelnemers: € 67,50

 

 

 

 

Een 5-daagse workshop

Bij een meerdaagse workshop maak je naast het maken van de objecten ook kennis met een aantal bijzondere stooktechnieken. Hierbij kun je denken aan de diverse vormen van raku-stoken of de pitfire techniek. Informatie over de stooktechnieken kun je vinden op de gelijknamige pagina van deze website.
Bij een 5-daagse workshop worden de eerste 2 dagen besteed aan het maken van de objecten. Uiteraard beginnen we met een uitleg over opbouwtechieken, stooktechnieken en welke vormen daar het beste bij passen. Na de eerste 2 dagen moeten de werkstukken goed gedroogd worden en vervolgens biscuit gestookt. Deze dag kunnen de deelnemers naar eigen inzicht besteden. De 4e en 5e dag zijn bestemd voor het aanbrengen van de glazuren en het stoken van de objecten.
Ook voor een 5-daagse workshop geldt een  minimum van 3 deelnemers en een maximum van 6 deelnemers.

Wat is inbegrepen:

 • gebruik van klei en materialen
 • gebruik van gangbare glazuren
 • 2 x stoken van de objecten
 • lunch incl. drankjesop de cursusdagen
 • koffie/thee tijdens de pauzes

Kosten per persoon:

3 deelnemers: € 425,00

4 deelnemers: € 375,00

5 deelnemers: € 325,00

6 deelnemers: € 275,00

De beschrijving van de hierboven genoemde workshops is een voorbeeld mogelijkheid. Het is altijd mogelijk om de workshop qua invulling en tijdsduur aan de wensen van de deelnemers aan te passen.

Als je te ver weg woont om dagelijks op en neer te reizen kunnen we een aantal accommodaties in de directe omgeving aanbevelen. In dat geval is het wel mogelijk om een aantal dagen bij ons de avondmaaltijd te gebruiken. Kosten van verblijf en avondmaal zijn niet in de hiervoor genoemde prijs inbegrepen.

Interesse in een workshop? Vul onderstaand formulier in of stuur een email of whatsapp (zie contactpagina) en we nemen per omgaande contact met je op. Graag alvast de periode en aantal deelnemers vermelden.

Informatie aanvragen