• darkblurbg
  La Colmena Famosa
 • darkblurbg
  La Colmena Famosa
 • darkblurbg
  La Colmena Famosa
 • darkblurbg
  La Colmena Famosa

Terwijl we dit schrijven bedenken we dat we al 9 weken " opgesloten " hebben gezeten vanwege het uitroepen van de noodtoestand in Spanje in verband met Corona.

Heel vaak, in de wintertijd als we minder gasten hebben omdat het "geen seizoen" is , denk ik aan hoe mooi het hier is, onze prachtige tuin, ons paradijs. Dat verdient om gedeeld te worden!  Nu, na 9 verplichte weken rust die hier omgevlogen zijn, wordt het tijd om na te denken over de toekomst, zowel tijdens als na Corona, want hetzelfde wordt het nooit meer. Onze omgeving heeft veel te bieden, dat hebben we nog eens extra mogen ervaren in de afgelopen 9 weken. Vanuit ons landgoed konden we, in tegenstelling tot mensen in stad en dorp, kilometers wandelen op de paden zonder iemand tegen te komen en ik kan zeggen: het was elke dag een andere beleving. Hier kan geen museum of pretpark tegenop en het kost niets!

op gepaste afstand rondom het zwembad

Veel is er al geschreven en bedacht hoe horeca en hotelwezen "coronaproof" verder kunnen gaan met hun bedrijf. Dat is een enorme puzzel voor de meesten. Bij ons ligt dat anders.

Hier op de Colmena Famosa liggen de mogelijkheden voor het oprapen. Door de ruime ligging is het niet moeilijk om, met inachtneming van de nieuwe regels, verder te gaan.

Ons vakantiehuis "La Casita" ligt helemaal vrij en als je niemand wilt zien, om welke reden dan ook, heb je daar alle ruimte en privacy om het huis en het ruim bemeten terras met de mooiste uitzichten.

Voor onze B&B kamers kunnen we gemakkelijk de 2 meter norm aanhouden voor sociale distantie . De eigen terrassen bij de kamers zijn groot genoeg en liggen ver genoeg van elkaar zodat ieder op zijn eigen deel kan genieten. We houden het klein op grote schaal.

Verder hebben we door de hele tuin (1500 m2) diverse zitjes staan op mooie uitzichtpunten om te genieten van de prachtige omgeving, 360 gr rond

het meditatieterras

terras zwembadgebied

Ook het hoofdterras biedt genoeg ruimte om tafels neer te zetten voor ontbijt en diner.  Afstand is gewaarborgd en door het ontwerp geeft het toch, indien wenselijk, een gevoel van gezamenlijkheid. En als je het fijner zou vinden om het ontbijt op je eigen terras te gebruiken, is dat geen enkel probleem.

Het in orde maken van de kamers en ook de schoonmaak tijdens het verblijf verzorgen we met inachtneming van de geldende hygiënische voorschriften en adviezen. Shampoo, douchegel en handzeep zijn aanwezig. Voor het handenwassen kunt u gebruik maken van wegwerpdoekjes.

Omdat de geijkte recreatievoorzieningen waarschijnlijk gesloten blijven of beperkt open gaan,  hebben wij een lijst van mogelijkheden om hier in de buurt te genieten van het bijzondere landschap, schilderachtige kleine dorpjes en natuurlijk het prachtige weer.

Op Maandag 18 mei gaat de provincie Málaga over naar de volgende fase van de Lock down en krijgen we weer een beetje bewegingsvrijheid. Hopelijk gaan we de opeenvolgende fases goed doorlopen en kunnen we vanaf eind juni/begin juli weer gasten van buiten Spanje ontvangen. U bent van harte welkom op ons mooie landgoed voor een onbezorgde en rustige vakantie.

Vervoer, met eigen auto, trein of vliegtuig zal in Coronastijl gaan, maar eenmaal bij ons zult u zeker het Corona deel vergeten en de stijl.... die blijft!

Tot ziens op La Colmena Famosa,

Klaasjan en Jan

hoofdterras met tafels op gepaste afstand