• darkblurbg
  La Colmena Famosa
 • darkblurbg
  La Colmena Famosa
 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg

Keramiekcursus

Tussen 1 september en medio april bieden we de mogelijkheid voor het volgen van een keramiekcursus. De cursus omvat 2 keer een blok van 8 lessen van 2,5 uur en is geschikt voor beginners tot gevorderden. Het accent van de cursus ligt op de verschillende opbouwtechnieken en stooktechnieken (zie aparte pagina met informatie over het stoken).
Er is geen draaischijf aanwezig en alle objecten worden handgevormd opgebouwd.

De cursus wordt gegeven  op dinsdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur en op donderdagavond van 19.00 tot 22.30 uur. Als er in die periode een meerdaagse workshop is geboekt, kunnen de lessen voor die week komete vervallen. Het tijdsbestek van september tot medio april is dermate ruim dat de 2 x 8  lessen gemakkelijk ingevuld kunnen worden.

De groep bestaat uit maximaal 6 personen en is er dus voldoende tijd om iedereen persoonlijke aandacht te geven, afgestemd op je niveau.

De deelnemers zijn vrij in de keuze van de te maken objecten. Uiteraard adviseren we over de mogelijkheden en onmogelijkheden van de gemaakte keuzes. Om vertrouwd te raken met het materiaal en opbouwtechniek werken we voor beginners in aanleg met een aantal opdrachten.

De prijs van de cursus voor 8 lessen bedraagt € 160,00. Als je direct inschrijft voor de 2 blokken van 8 lessen krijg je 10 procent korting en bedraagt de totaalprijs € 290,00.
In deze prijs is inbegrepen:

 • Gebruik van klei en materialen
 • Gebruik van de gangbare glazuren
 • Koffie/thee/drankje tijdens de pauzes.

De kosten voor het stoken van de objecten is niet inbegrepen. Deze bedragen € 5,00 per kilo te stoken klei (objecten worden na het stoken gewogen.

Als je een keer verhinderd bent is dat geen probleem en kun je de gemiste les gewoon inhalen. Hiervoor worden geen extra kosten berekend.

Interesse in een cursus:

vul onderstaand formulier in en we bevestigen je aanmelding per omgaande. Zodra er voldoende inschrijvingen zijn krijg je de bevestiging of de cursus doorgaat. AUB vermelden of de inschrijving voor de dinsdagochtend of de donderdagavond is.