Over Jan Moonen

Jan Moonen

Mijn eerste kennismaking met keramiek dateert van  midden jaren 80. Geboeid door het materiaal en de mogelijkheden heb ik een aantal jaren cursussen gevolgd op de Muzerije te ‘s-Hertogenbosch bij diverse docenten en in de daarop volgende jaren verdere kennis en ervaring opgedaan door het volgen van workshops in binnen-  en buitenland.

Naast figuratieve vormen, spreken mij vooral strakke vormen aan die door hun afwerking en toepassing van speciale stooktechnieken altijd weer verrassende resultaten opleveren.

Van 2005 tot eind 2020 heb ik samen met mijn partner Klaasjan de Bed & Breakfast La Colmena Famosa in Zuid Spanje geëxploiteerd. Onderdeel van de activiteiten van de Bed & Breakfast was het organiseren van keramiekworkshops. Gedurende deze 15 jaar heb ik regelmatig workshops voor groepen tot 8 personen verzorgd. De resultaten waren steeds verrassend en de reacties zonder uitzondering lovend.

Eind 2020 hebben we besloten om terug te keren naar Nederland en hebben we een prachtig huis gevonden in Mariaheide – Veghel. Een huis met voldoende mogelijkheden en ruimte om enthousiast verder te gaan met het verzorgen van workshops en cursussen.