Headerfoto

De keramiekworkshops

Keramiek 1

 

KERAMIEK WORKSHOP RAKUSTOKEN VAN 23 TOT 30 MAART 2019.
Nog enkele plaatsen beschikbaar! Klik hier voor uitgebreide informatie over de workshop.

Zoekt u een ideale combinatie van vakantie vieren in het mooie Andalusië gecombineerd met een creatieve workshop keramiek onder deskundige leiding? Vakantiewoning La Colmena Famosa in Zuid Spanje biedt u deze mogelijkheid.

Wij bieden u de mogelijkheid om uw verblijf in de vakantiewoning te combineren met een keramiekworkshop. Dit kan variëren van een dagje met keramiek bezig zijn tot een 3-daagse workshop.

Van het gezelschap dienen tenminste 4 personen aan een workshop deel te nemen.

Omschrijving keramiekworkshop

Keramiek 2

Hieronder is als voorbeeld de 3-daagse raku-workshop omschreven. Wat raku-stoken inhoudt, wordt verderop op deze pagina omschreven.

De eerste twee dagen worden besteed aan het maken van objecten, die geschikt zijn voor de raku-stook. Uiteraard wordt er ook voldoende aandacht besteed aan de uitleg over de opbouwtechnieken, geschikte vormen etc.

We werken 's-ochtends van 10.00 uur tot 14.00 uur en 's-middags van 17.00 tot 20.00 uur.

De derde dag is bestemd voor droging en het biscuit stoken van de werkstukken. U hoeft daarbij niet aanwezig te zijn en kunt u de dag naar eigen inzicht invullen.

De vierde dag (3e workshop dag) worden de werkstukken van glazuur voorzien en sluiten we deze dag en de workshop af met het spectaculaire raku-stoken van de geglazuurde objecten.

B.v. driedaagse raku-workshop

De prijs voor een 3-daagse raku-workshop bedraagt:
€ 150,00 per persoon op basis van 4 deelnemers
€ 120,00 per persoon op basis van 6 deelnemers
€ 100,00 per persoon op basis van 8 deelnemers

Hierin is inbegrepen:  

- de lessen

- de klei

- het glazuur

- de kosten van het stoken

- het gebruik van materialen

Raku stoken

La Colmena Famosa

Raku is een traditionele Japanse stooktechniek, die sterk verbonden is met de Japanse theeceremonie. Nadat het werk biscuit gestookt is, wordt het geglazuurd met voor de rakustook geschikte glazuren. Na het opbrengen van de glazuren wordt het werk in een gasoven in een tijdsbestek van ca. 20 minuten verhit tot bijna 1000 graden. De roodgloeiende werkstukken worden vervolgens met een tang uit deze oven gehaald en vervolgens onder zaagsel/houtsnippers bedolven. Door de snelle afkoeling en de zuurstofreductie in het zaagsel ontstaan prachtige kleuren en craquelé’s. Na verdere afkoeling in het water en het schoonpoetsen van de werkstukken worden de altijd weer verrassende resultaten zichtbaar

Interesse?

La Colmena Famosa

Op het formulier om de beschikbaarheid van de vakantiewoning aan te vragen, kunt u aangeven met hoeveel personen en voor hoeveel dagen u een keramiek workshop wilt volgen. U ontvangt dan voor de workshop een uitgewerkt voorstel.

Terug naar activiteiten